Рош по света

M-BG-00000521

Със седалище в Базел, Швейцария, Рош е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система.

Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Стратегията за индивидуализирано здравеопазване на Рош има за цел да осигурява лекарства и диагностични методи, които допринасят за подобряване здравето, повишаване качеството на живот и продължителността на живота на пациентите.

Основана през 1896 година, Рош има важен принос за здравето на всички хора по света вече повече от век. Двадесет и осем лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и химиотерапевтици.

През 2020 година в групата Рош работят над 100 000 души по целия свят и са инвестирани 12,2 милиарда швейцарски франка в научноизследователска и развойна дейност.

Ключови цифри за 2020:

4

Нови лекарства, пуснати на пазара през 2020 г.

9

Нови молекули бяха придвижени към основни клинични проучвания, в сравнение с около три пъти годишно през последните четири години

92

Лекарства, които са нови молекули, в клинична разработка

28,900,000

Лекувани пациенти

37

Лекарства със статус “Breakthrough therapy designation, BTD” от 2013 г. насам

Акценти от 2020

Covid-19

Съобщенията започнаха да се появяват, донякъде приглушено, в началото на 2020 година. Но много скоро тревогата се засили. Вирус, наречен SARS-CoV-2, внезапно превзе заглавията и застраши живота на хората по целия свят. Рош бързо осъзна, че компанията има нова мисия и сериозен списък от жизненоважни задачи. Този списък включва:

  • Да се разработят нови диагностични инструменти

  • Да се определи дали някои съществуващи лекарства могат да се борят с инфекцията или да облекчат симптомите й

  • Да се разработят изцяло нови лекарства за лечение на вируса

  • Да се обединят силите с правителствата и с други бизнес партньори и организации за ускоряване на напредъка на иновациите

  • Да се осигури безопасността на служителите, като същевременно се поддържа непрекъснатост на дейността, за да се гарантира, че доставките на тестове и лекарства ще достигат до пациентите, които имат нужда от тях

През 2020 г. стана по-очевидно от всякога, че съвместната работа с всички заинтересовани страни е от решаващо значение за борбата с пандемията от COVID-19 и за да може да се гарантира, че няма да забавим иновациите в областта на други заболявания.
Джеймс Сабри,
Глобален ръководител „Pharma Partnering“
Редки заболявания
Предвид голямата нужда от нови възможности за лечение при някои редки заболявания, ние вярваме, че новите ни лекарства могат да предложат значителни ползи за много хора, живеещи със заболявания като разстройство от спектъра на оптичния невромиелит (NMOSD) или спинална мускулна �атрофия (СМА).
Ливай Гарауей
Ръководител на „Глобално разработване на продукти“ и Главен медицински директор
Нови пътища при заболяванията на централната нервна система

Неврологията е една от областите, върху които е основния фокус на изследователската и развойната дейност в Рош. Нашата цел е да развиваме новаторска наука, за да разработваме нови лечения, които помагат за подобряване на живота на хората с потенциално опустошителни заболявания. Рош изследва повече от дузина лекарства за различни заболявания на ЦНС.

Нови опции за редките заболявания

Одобренията на FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ) за нови лекарства за лечение на редки заболявания на централната нервна система (ЦНС) предлагат значителни ползи за пациенти, които преди това са имали ограничени възможности за лечение. Разстройството от спектъра на оптичния невромиелит (NMOSD) или спиналната мускулна атрофия (СМА) са два примера.

Научете повече за нашите усилия в изследователската и развойната дейност в областта на редките заболявания

Знаехте ли, че…?
  1. СМА е тежко, прогресиращо невромускулно заболяване, което може да бъде фатално. То засяга приблизително едно на всеки 10 000 бебета.

  2. NMOSD е рядко и инвалидизиращо автоимунно заболяване на ЦНС, което причинява слепота, мускулна слабост и парализа. То засяга около 200 000 души в световен мащаб.

Персонализирано здравеопазване

Геномен анализ по метода „фингърпринт“

Мисля за това всеки ден, но човек се опитва да го остави настрана и просто да живее по възмо�жно най-добрия начин
Дженифър Коул
Пациентка с карцином на белия дроб
Анализ на раковите заболявания по метода „фингърпринт“

Резултатите от изчерпателното геномно профилиране (CGP) помагат на лекарите да усъвършенстват диагностиката си и да предоставят прогностична информация за всеки човек индивидуално. Това от своя страна позволява на лекарите да съчетаят причиняващите рак мутации със съществуващите таргетни терапии, да изключат ненужните терапии и по този начин да персонализират лечението.

Знаехте ли, че…?

Когато се полагат персонализирани грижи, ползите са както за отделните пациенти, така и за обществото. Подходът на Рош към персонализираното здравеопазване се корени в комбинация от усъвършенствана диагностика, медицина, данни, анализи и цифрови технологии, всичко това с цел да бъде в услуга както на пациентите, така и на обществото като цяло. Прочетете повече за персонализираното здравеопазване в Рош

Постижения

FDA одобри FoundationOne Liquid CDx, тест за пан-туморна течна биопсия при пациенти със солидни тумори. Този тест анализира повече от 300 свързани с рака гени и геномни сигнатури на туморите. Последваха одобрения от FDA за три допълнителни придружаващи диагностични показания: напреднал рак на яйчниците, рак на гърдата и недребноклетъчен рак на белия дроб.

Материалът е одобрен до 08.2022 г.

РОШ България ЕООД София 1618, ул. „Бяло поле“ №16, тел.: (02) 818 44 44, факс: (02) 859 11 99 Гореща линия: 0700 10 280 (денонощно за територията на цялата страна, на цената на един градски разговор).

Published undefined

Научете повече

please be aware that you are leaving this website.