Рош е най-добрият работодател в България за 2013 година според проучване на AON Hewitt

Рош България е големият победител сред фармацевтичните компании в седмото издание на конкурса „Най-добър работодател в България“ за 2013 г. Компанията се класира на второ място в категорията „Малки и средни компании“. Официалната церемония се проведе на 21 ноември 2013 г.

Престижната награда се присъжда от AON Hewitt, водеща компания в областта на управлението на риска и консултирането, която проведе седмото национално проучване „Най-добър работодател в България“.

„За нас наградата „Най-добър работодател“ е признание за добрите практики, ефективно и справедливо управление, които сме наложили в Рош България по отношение на служителите. Компанията инвестира много както в обучение и развитие, така и във вътрешни кампании за социална отговорност и насърчаване на здравословния начин на живот“, заяви при получаването на наградата д-р Методия Чадиковски, Генерален мениджър на Рош България,.

Основните силни страни, на които компанията разчита като работодател, са продуктите и нейният екип. Лекарствата на Рош, които се прилагат при лечение на пациенти със сериозни заболявания като рак, хепатит, анемия, ревматоиден артрит и др., дават шанс за продължаване и подобряване на качеството на живота на пациентите и осмисля работата на всеки един служител на Рош България.

„Нашата цел е всеки пациент да има достъп до съвременно лечение, когато то му е необходимо. Грижата за пациентите и тяхното здраве дават смисъл на работата на всеки в Рош България“, коментира д-р Методия Чадиковски. „Освен нашите лекарства, вторият ни коз като работодател е грижата, която полагаме за развитието на нашия екип. Стремежът да взимаме решения в името на по-добрия живот на пациентите ни кара да уважаваме колегите си, да полагаме всички усилия всеки един от нас да се ползва с доверие и да се чувства оценен“.

Ирина Калъпова, мениджър Човешки ресурси на Рош България, споделя: „Рош България дава много, както за професионалното развитие, така и като отношение, уважение и грижа за служителите. Тук всеки черпи знания и опит от най-добрите и се докосва до новостите в своята професионална сфера. Екипът е силен и мотивиран. Важно за нас е да поддържаме екипната работа, да си поставяме винаги по-високи цели, за да имаме стимул да се разививаме като професионалисти.“

Методология на проучването

Участието в проучването е доброволно. За да могат да участват, компаниите следва да имат поне 50 служители на постоянен трудов договор и да присъстват поне от 2 години на българския пазар.

Рош България за първа година взима участие в националното проучване „Най-добър работодател в България“. От 2007 година досега компанията е участвала в 4 регионални и глобални проучвания за ангажираността на служителите.

Седем години проучване „Най-добрите работодатели в България“

Aon Hewitt провежда проучването в България за седма година. Към момента компанията разполага с най-всеобхватната и мащабна база данни на мнения на служители в страната. За 7 години са изследвани общо над 450 компании от най-различни сектори на икономиката. Aon Hewitt разполага с база данни с 85 000 мнения на служители и 2 100 мнения на топ мениджъри, които представляват повече от 350 000 заети в икономиката ни.

За Рош

Със седалище в Базел, Швейцария, Рош е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологията, инфекциозните заболявания, възпалението, метаболитните заболявания и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Стратегията за индивидуализирано здравеопазване на Рош има за цел да осигурява лекарства и диагностични методи, които допринасят за подобряване здравето и повишаване на качеството на живот на пациентите. През 2012 година в Рош работят над 82 000 души и са инвестирани над 8 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност. Дженентек, САЩ, е изцяло собственост на Рош Груп. Рош притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония.

Медия
Прессъобщение
виж повече
21.11.2013

Научете повече

please be aware that you are leaving this website.