Информация за Madopar 200mg/50mg 100 таблетки

Във връзка със запитванията за вноса и наличността в търговската мрежа на лекарствения продукт Madopar 200mg/50mg 100 таблетки.

В началото на 2019 година, Рош България преразгледа решението си за спирането на лекарствения продукт Madopar 200mg/50mg 100 таблетки. Рош като отговорна биотехнологична компания, която поставя пациента в основата на своята дейност, реши да продължи вноса и продажбата на Madopar 200mg/50mg 100 таблетки.

За да осигури непрекъснат достъп на българските пациенти до лекарствения продукт, Рош България получи одобрение за спешен внос и дистрибутиране на количества от лекарствения продукт в чуждоезична опаковка. Внесените количества в чуждоезична опаковка /испанска/ са сериализирани и запечатани със специални стикери против фалшификация и снабдени с листовки на български език.

На 18-19 април 2019 год. Рош България е заредила дистрибуторската мрежа с количества от лекарствения продукт Madopar 200mg/50mg 100 таблетки.

За Рош

Рош е компания-новатор в областите фармация и диагностика и като такава се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете гореспоменати области прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства. Рош е призната като лидер в устойчивото развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 9 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Със седалище в Базел, Швейцария, групата Рош оперира в над 100 държави и има повече от 94 000 служители за 2018 година. През 2018 година, Рош инвестира 11 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност и публикува данни за продажби в размер на 56,8 милиарда швейцарски франка. Дженентек /САЩ/, е изцяло собственост на групата Рош. Рош притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония.

COM/2019/052-01

Медия
Прессъобщение
виж повече
24.04.2019

please be aware that you are leaving this website.