Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България

Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България. Той поема управлението на представителството у нас от 1 април т.г..

Хишам Сабри има дългогодишен опит в сферата на здравеопазването. От януари 2003 г. заема последователно различни позиции и функции в четири мултинационални фармацевтични компании - Eli Lilly, Johnson & Johnson, Novartis Oncology и Roche.

Към екипа на Roche се присъединява през януари 2015 г. като директор на онкологичния бизнес отдел на представителството на компанията в Саудитска Арабия. През септември 2017 г. участва в глобална ротация, където работи с международния бизнес екип на Roche като се фокусира върху имунотерапията на рака. 8 месеца по-късно става генерален мениджър на представителството на Roche за Йордания и Палестина, а през януари 2019 г. вече е ръководител и генерален мениджър на Roche Pharmaceuticals Левант (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина).

Хишам Сабри завършва „Фармацевтични науки“ в университета в Кайро, Египет. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация със специализация по маркетинг от университета в Лестър, Обединеното кралство.

Основна мотивация в работата му е постигане на устойчивост на здравните системи, което да води до повече ползи за пациентите.

И през тази година плановете на компанията включват осигуряване на устойчив достъп на българските пациентите до иновативни лекарствени продукти и услуги.

Фокус за нас остава персонализираното здравеопазване, което позволява предоставянето на грижи, индивидуално съобразени с конкретния пациент и по този начин и допринася за по-ефективната диагностика и лечение на пациентите. Подпомагане на процеса за ускоряване на дигитализация на здравната система, изграждане на подходящата инфраструктура и партньорство с всички заинтересовани страни, всичко това също е част от нашите приоритети за тази година, споделя г-н Сабри.

За Рош

Рош е иновативна биотехнологична компания. Развива дейност във фармацията и диагностиката като се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете направления прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с портфолио от различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет.

Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства.

Рош е призната като една от компаниите с устойчиво развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 12 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

M-BG-00000382

Материалът е одобрен до 04.2022 г.

РОШ България ЕООД София 1618, ул. „Бяло поле“ №16, тел.: (02) 818 44 44, факс: (02) 859 11 99 Гореща линия: 0700 10 280 (денонощно за територията на цялата страна, на цената на един градски разговор).

Медия
Прессъобщение
виж повече
01.04.2021

please be aware that you are leaving this website.