Андре Васконселoс е новият генерален мениджър на Рош Българи�я

Андре Васконселoс е новият генерален мениджър на Рош България. Той пое управлението на българското представителство на компанията от 1 април т.г. и ще ръководи цялостната стратегия за развитието му.

Г-н Васконселoс има дългогодишна международна кариера в сферата на фармацията. От близо 16 години заема различни длъжности в компанията, като от 2015 г. досега е ръководил маркетинг направлението на Рош за Централна Америка. Международният му опит е свързан с активна работа както на развиващите се пазари, така и на вече развитите - в топ 5 пазарите на Рош в света и в главния офис на компанията в Швейцария.

Преди да започне работа в Рош е бил изследовател по молекулярна онкология в Португалския онкологичен институт.

Андре Васконселoс е от Португалия. Той има научна степен по „Биохимия“ и е завършил магистратура по „Медицинска онкология“ в Университета в Порто, Португалия.

Рош присъства на българския пазар вече 92 години. През 1927 г. е назначен първият представител на F.Hoffmann-La Roche Ltd. в страната, през 1991 г. е създадено самостоятелно бюро на компанията в България, а през 2004 г. е учредено и самото дружество. Компанията е лидер в онкологията, като в продължение на повече от 2 десетилетия предоставя иновативни лекарства за пациентите с онкологични заболявания. Плановете на компанията за 2019-та година за българския пазар включват осигуряване на устойчив достъп на пациентите до иновативни лекарствени продукти, като първото биспецифично моноклонално антитяло за профилактично лечение на пациенти с хемофилия А, което е възможно решение на редица нерешени проблеми при тези пациенти и може да промени значително качеството им на живот.

За Рош

Рош е иновативна биотехнологична компания. Развива дейност във фармацията и диагностиката като се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете направления прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с портфолио от различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет.

Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства.

Рош е призната като лидер в устойчивото развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 9 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Със седалище в Базел, Швейцария, групата Рош оперира в над 100 държави и има повече от 94 000 служители за 2018 г. През миналата година, компанията инвестира 11 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност и публикува данни за продажби в размер на 56,8 милиарда швейцарски франка. Дженентек (САЩ), е изцяло собственост на групата Рош. Компанията притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония.

COM/2019/053-01

Медия
Прессъобщение
виж повече
07.05.2019

please be aware that you are leaving this website.